diumenge, de gener 23, 2005

Kravalls

Festes i mes festes cada dia de la setmana

Un cop o dos al mes s’organitza un Kravall, són unes macrofestes que s’organitzen a la universitat, en un edifici anomenat Kårallen en que gairebé tothom porta posat l'overall, un mono de mecànic, de la seva facultat o organització. Els estudiants estrangers tenim el de color blau elèctric amb unes línies grogues al costat i a l’esquena hi posa International Student, Linköping Universitet.
N’hi ha de tots els colors, pantalons curts o llargs, amb jaqueta de frac o sense, alguns van amb capes de mosqueter o de templari i d’altres amb una cua de drac enganxada a la jaqueta, tot depenent de les regles de cada organització.

No sé si aquest tipus de festa són típiques de Linköping o també són típiques de la resta del país. Preguntarem.

Els suecs els agrada molt ballar i sobretot cantar, i si són cançons sueques es posen a saltar i a cantar com bojos, són molt nacionalistes. Tot i això està comprovat que el ball no és lo seu, no tenen ritme! La cançó s’acaba i ells segueixen ballant i amb uns moviments molt estranys. No tenen vergonya!!! És genial, perquè pots ballar com vulguis que ningú s’hi fixa, no destaques entre la multitud.

Els agrada la mateixa música que a nosaltres R&B, rock dur, dance, techno... Les mateixes cançons que a tot el món The Rasmus, Destiny’s Child, el Mariahi mariaho d’aquest estiu passat, els agrada molt Fat Boy Slim i Chemical Brothers i també el Jazz, Blues i tot això. Una mica de tot, com a tot arreu. Però s’emocionen molt amb un grup suec que es bastant famós aquí, que es diu Magnus Uggla.

La planta que vaig comprar a IKEA se m'està morint. :(